Jouw uitdaging 

In het najaar van 2018 meldden in korte tijd veel bewoners langs Kanaal Almelo – De Haandrik zich met schade aan hun huis. Op een plek waar mensen zich juist veilig moeten voelen in hun eigen huis – hebben bewoners van huizen langs Kanaal Almelo de Haandrik te kampen met schade. Om schades te herstellen heeft de provincie een schaderegeling opgesteld. 

De provincie en gemeenten hebben de afgelopen periode bewoners langs het kanaal zo goed als mogelijk bijgestaan en geholpen. Bijvoorbeeld waar dat nodig was om de veiligheid te garanderen en eventueel tijdelijke woonruimte te regelen. Samen zetten wij ons ook in om sociaal emotionele ondersteuning te bieden, waar dat nodig is. Daarom zoeken wij aanspreekpunten. 

Als aanspreekpunt word jij de persoonlijke contactpersoon van een vast aantal bewoners. Met deze bewoners bouw jij een (vertrouwens)relatie op en werk je aan het herstel van vertrouwen. Je gaat bij bewoners langs en gaat aan de keukentafel met hen in gesprek, vraagt waar hun behoefte ligt en helpt in het maken van keuzes. Bij jou kunnen bewoners terecht voor praktische, juridische, financiële en psychologische begeleiding. Ook kan jij als aanspreekpunt helpen met het contact met aannemers.  

Je hoeft dit niet allemaal zelf te regelen of al deze kennis te hebben. Daarvoor is er een team van collegas en kan je deskundigen van gemeenten en provincie naar jouw inzicht uitnodigen aan de keukentafel. Jij bent wel het vaste gezicht voor bewoners die hen helpt bij het herstellen van schades. Als aanspreekpunt ben je voor bewoners een wegwijzer en regelaar voor alle ingewikkelde zaken met overheden, van begin tot einde van het schadeherstel. Als aanspreekpunt heb je binnen de schaderegeling het mandaat om schades af te handelen. 

Jouw acties voor bewoners kunnen bijvoorbeeld zijn:  

 • bewoners praktisch en emotioneel ondersteunen bij gesprekken met partijen; 

 • het uitzetten van een opdracht tot herstel bij aannemers; 

 • het helpen bij het aanvragen van subsidie, vergunningen of indienen van bezwaar; 

 • het betrekken van de juiste experts op bijvoorbeeld juridisch, technisch, psychologisch en sociaal gebied. 

Jouw profiel 

Jij bent een inlevend persoon die tussen de regels weet door te lezen en te luisteren. Als aanspreekpunt ga jij respectvol om met bewoners en neemt hen en hun zorgen serieus. Je staat stevig in je schoenen. Jij kan ingewikkelde boodschappen in begrijpelijke taal vertellen en bent duidelijk over wat wel en niet kan binnen de schaderegeling. Bij het vertellen van die boodschap houd je goed oog voor de mogelijk benarde situatie waar bewoners inzitten en zoekt waar nodig naar maatwerk. Jij hebt de juiste mix van zakelijkheid, zorgvuldigheid, onpartijdigheid en empathie. Als aanspreekpunt heb je een neutrale rol; je spreekt je niet uit over de oorzaak, schuld, omvang of gevolg van schades, maar bent gericht op wat bewoners nodig hebben om te komen tot schadeherstel. 

Jij bent: 

 • een teamspeler; 

 • in staat om met weerstand en emotie om te gaan; 

 • empathisch en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden; 

 • in staat om te gaan met (politiek) gevoelige situaties; 

 • bereid af en toe ook 's avonds in gesprek te gaan met bewoners. 

Je hebt in elk geval een afgeronde hbo-opleiding en bijvoorbeeld: 

 • werkervaring met direct contact met inwoners of klanten; 

 • ervaring met werken in een complexe omgeving met sterke maatschappelijke dynamiek; 

 • ervaring met doelgroep specifieke communicatie; 

 • ervaring met sociaal-juridische zaken. 

Jouw plek binnen de organisatie 

Je komt in dienst van de provincie en werkt in de buitendienst voor de aanpak van schades langs Kanaal Almelo – De Haandrik. De buitendienst is een team dat verantwoordelijk is voor een snellere en betere schadeafhandeling. Het team regelt achter de schermen alles voor bewoners en ondernemers. Als aanspreekpunt in de buitendienst werk je zelfstandig. Casuïstiek bespreek je in teamverband. 

Je stemt regelmatig onderling af met je directe collega’s en de omgevingsmanager. De aansturing van het project als geheel gebeurt vanuit het kernteam onder leiding van de projectleider. 

Je bent onderdeel van het team Project- en Programma Management (PPM), waarvan programmaleiders, omgevingsmanagers, projectleiders, projectsecretarissen en –ondersteuners binnen de gehele organisatie worden ingezet. Zij doen dit door het verbinden van de juiste partners, hun expertise en diverse belangen. Benutten hierbij de aanwezige talenten zowel intern als extern. Zij helpen de organisatie met het proces om samen sneller het gewenste resultaat te bereiken. 

Perspectief arbeidsovereenkomst 

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van drie jaar. Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, die bij goed functioneren wordt verlengd voor de resterende periode. In die periode ben je werkzaam binnen de buitendienst. Wij streven wij ernaar om je aansluitend te laten doorstromen naar een soortgelijke functie binnen de provincie Overijssel. Bijvoorbeeld op het gebied van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied of binnen de afdeling Wegen en Kanalen. 

Wij bieden 

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:  
 

 • een salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; Functioneer je nog niet op schaal 10 niveau, dan behoort inschaling op schaal 9 met ontwikkelafspraken naar schaal 10 ook tot de mogelijkheden;       

 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;  

 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar;  

 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;  

 • een dienstverband voor 24-36 uur per week, voor de duur van drie jaar. Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, die bij goed functioneren wordt verlengd voor de resterende periode. We zoeken meerdere aanspreekpunten;  

 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.    

Interesse? 

Het 1e gesprek vindt plaats op 14 december in de ochtend. Het arbeidsvoorwaardengesprek op 19 december het tweede deel van de middag. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team. 

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Romke Jan de Vries - projectleider, beantwoordt graag jouw vragen via 06 15 41 47 10 of rj.d.vries@overijssel.nl.  Je kan ook vast kijken op Aanpak schades langs Kanaal Almelo - De Haandrik - Provincie Overijssel. 

Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met recruitment@overijssel.nl. 

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina.   

Solliciteren kan tot en met 10 december 2023.  

Met deze vacature wil provincie Overijssel zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie. 

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.