Provincie Overijssel zet zich de komende jaren in voor de verduurzaming van ons vastgoed en de realisatie van TOP-werken (Tijd-, Omgevings- en Plaatsbewust werken). En ondertussen blijft ‘de winkel’ open. Als facilitair adviseur speel jij hierin een belangrijke rol! 

Jouw uitdaging 

Als facilitair adviseur ben jij het aanspreekpunt binnen de organisatie op het gebied van huisvesting/vastgoed en facilitaire dienstverlening. Je zorgt ervoor dat de dienstverleningsafspraken tijdig en kwalitatief worden nagekomen en geeft invulling aan actuele dossiers. Momenteel is bijvoorbeeld door TOP-werken een doorontwikkeling van het huisvestingsconcept als inrichtingsvraagstuk gaande.

Als facilitair adviseur ben jij degene die binnen het facilitair domein o.a. de besluitvorming voorbereidt. Bij het opstellen van facilitair beleid en -notities en het aanpassen van contractafspraken in (ver)huurovereenkomsten, ben jij als opsteller ook verantwoordelijk voor onderzoek en analyse. Jij draagt zorg voor afstemming en besluitvorming met alle interne en externe stakeholders. Aansluitend zorg jij dat gewenste wijzigingen en aanpassingen doorgevoerd worden. Ook zorg jij samen met het team dat norm voor Facility Management (NEN 41001) wordt getoetst.

In deze rol van facilitair adviseur ben je verantwoordelijk voor o.a. de vastgoedportefeuille. Denk bijvoorbeeld aan het werken volgens de gemaakte afspraken op het gebied van verduurzaming of het voorbereiden van keuzes betreffende (ver)huur van panden in relatie tot de provinciale taken. Je adviseert management over alle vastgoedzaken, maar bent ook verantwoordelijk voor relatiemanagement en de contracten van onze vastgoedportefeuille.

Maar dat is nog niet alles! Je neemt ook deel aan verschillende projecten. Denk aan projecten m.b.t. aanpassingen van onze steunpunten, herstel van de torens van ons kasteel Nijenhuis, of integrale projecten waar jouw kennis en ervaring van toegevoegde waarde zijn. De ene keer ben je karttrekker van een project, de andere keer actieve deelnemer. Kortom: een zeer afwisselende baan waarbij jij je voor 30% van je tijd bezig houdt met de vastgoedportefeuille, voor 20% op de verschillende projecten richt en je de overige tijd bezig houdt met de algemene facilitaire zaken. 

Jouw profiel 

Als daadkrachtige en strategisch opererende facilitair adviseur weet jij betrokken partijen te verbinden en belangen te vertegenwoordigen in bestuurlijk overleg. Je beschikt dan ook over overtuigings- en onderhandelingskracht. Verder ben je kritisch, laat je je leiden door feiten, maar weet je ook te relativeren.

En geen dag is hetzelfde; het kenmerk van de facilitaire dienst! Je bent dan ook flexibel, klant- en procesgericht en je hebt goede advies- en onderzoekvaardigheden. Je kunt snel schakelen tussen ad-hoc zaken en de langere termijnontwikkeling. Het monitoren van servicenormen en contractafspraken is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld facility management, bestuurskunde, bedrijfskunde of dienstverlening;
 • opleidingen en/of trainingen op het gebied van vastgoed en daaraan gelieerde contractzaken (btw regels, allonge, etc.);
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het terrein van facilitair management. Heb je ervaring binnen een non-profitorganisatie of overheid is dit mooi meegenomen, maar het is geen must;
 • kennis van verduurzaming, en ben je gewend om adviezen en ontwerpen te vertalen naar een realistische planning voor een projectmatige realisatie;
 • uitstekende schriftelijke (en mondelinge) uitdrukkingsvaardigheden, omdat je in deze rol ook besluitvormingsnotities op moet stellen. 

Wij bieden 

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

 • een salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet; 
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen; 
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen; 
 • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;  
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.   

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Jouw plek binnen de organisatie 

Als adviseur facilitaire diensten maak je deel uit van team Faciliteiten. Je werkt veel samen met collega adviseurs Anne en Wibo en collega’s in het regieteam, zoals bijvoorbeeld onze inkopers en contractmanagers. Samen met hen zorg je voor realisatie van gestelde doelen en continue optimalisatie en innovatie van onze producten en diensten. Binnen het team krijg je alle ruimte om de processen te verbeteren en ons kwaliteitsniveau als team te verhogen.

Het team bestaat uit zo’n 45 enthousiaste en betrokken provinciale collega's; van operationeel facilitair medewerkers tot specialisten op het gebied van contractbeheer, huisvesting en facilitaire dienstverlening. Verder is het team aangevuld met circa 30 medewerkers van aangesloten partijen die o.a. verantwoordelijk zijn voor schoonmaak, installatie- en machineonderhoud.

Interesse? 

Het 1e gesprek vindt plaats op maandag 19 juni (middag). Het 2e sollicitatiegesprek is op donderdag 22 juni (ochtend) en het arbeidsvoorwaardengesprek op dinsdag 27 juni om 14.15 uur. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team. Een casus kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Bouke Schaafsma - teamleider beantwoordt graag jouw vragen via 06 10 80 07 43 of b.schaafsma@overijssel.nl
Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Els Pekkeriet - adviseur arbeidsmarkt & recruitment via 06 11 23 75 32 of e.pekkeriet@overijssel.nl. Een berichtje sturen via sms of WhatsApp kan ook. 

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina. 

Solliciteren kan tot en met donderdag 8 juni. 

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een werving & selectiebureau of andere intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. 

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.