Reizen kan op veel manieren. Het liefst zo gemakkelijk, veilig en duurzaam mogelijk en daar werken we aan in Overijssel. Wil jij hier een bijdrage aan leveren en je verder verdiepen in de wereld van mobiliteit? Zoek jij naar oplossingen waar anderen voor uitdagingen blijven staan? Dan is dit echt een functie voor jou!  

Jouw uitdaging  

We staan voor grote opgaves en transities om de mobiliteit in de provincie verder te blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarom zijn we op zoek naar twee enthousiaste collega’s die een carrière willen opbouwen in het vakgebied mobiliteit.  

Met het team mobiliteit werken we aan (slimme) mobiliteitsoplossingen en -systemen om bij te dragen aan de vele opgaven en doelen die we hebben voor ons stedelijk en landelijk gebied in Overijssel: betere bereikbaarheid, betere verkeersveiligheid  en verduurzaming.  

Als junior adviseur ga je aan de slag met verschillende onderwerpen of thema’s, waarbij we rekening houden met jouw interesses. De werkzaamheden bestaan naast een (beleids-)inhoudelijke bijdrage ook uit het samenwerken met de diverse specialisten en het zelfstandig coördineren en leiden van projecten binnen het vakgebied. Je bouwt zo in korte tijd aan een relevant netwerk binnen het domein mobiliteit en doet veel inhoudelijke kennis op.  

De wereld van mobiliteit is misschien nog nieuw voor jou, waardoor het van belang is dat je snel kunt aanhaken op de inhoud en planning van de verschillende lopende trajecten. Gelukkig staan de collega’s voor je klaar. Ons team bestaat uit ongeveer 40 medewerkers en samen zetten we ons actief in, om zo goed mogelijk uitvoering te geven aan de opgaven voor mobiliteit en veranderingen in gang te zetten.  

Jouw profiel 

Door jouw enthousiasme en kritische blik leer je de wereld van mobiliteit snel kennen. Je bent in staat om te anticiperen en je kunt op een prettige manier collega's motiveren. Je bent een kei in plannen, kunt goed overzicht aanbrengen én houden, en je weet goed hoofd- en bijzaken te scheiden. Daarnaast kun je op energieke wijze een bijdrage leveren aan een bereikbaar en leefbaar Overijssel. 

Ook heb je:

  • een relevante opleiding op minimaal hbo niveau (bijvoorbeeld richting verkeerskunde, bestuurskunde of bedrijfskunde);
  • bij voorkeur werkervaring op het gebied van ruimtelijke opgaven en bereikbaarheid; 
  • de ambitie om je te focussen op mobiliteitsopgaven en ontwikkelingen.   

Voldoe je nog niet helemaal aan deze vereisten maar is deze functie wel op jouw lijf geschreven? Reageer dan vooral ook. Wij staan er voor open om met jou te kijken welke stappen er genomen moeten worden om daar te komen waar jij wilt zijn! 

Wij bieden 

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

  • een salaris van minimaal €3.099,66 en maximaal €4.370,42 (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;  
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet; 
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen; 
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen; 
  • een dienstverband voor 28-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren; 
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.  

Jouw plek in de organisatie 

Je gaat aan de slag bij de afdeling Ruimte en Bereikbaarheid, één van de acht afdelingen binnen de provincie Overijssel. De afdeling is verantwoordelijk voor een duurzame ruimtelijke ontwikkeling van de steden en het landelijk gebied in Overijssel. Belangrijke thema’s zijn ruimte, ondergrond, water, wonen, bereikbaarheid en openbaar vervoer. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities. 

De afdeling bestaat uit vijf teams: Leiding & Secretariaat, Beleidsstrategie, Beleidsvorming Fysiek, Beleidsvorming Mobiliteit, Beleidsrealisatie. 

Het team mobiliteit is bij uitstek een mooie plek om je te ontwikkelen. Naast professionele collega’s van wie je veel kunt leren, wordt gekeken naar jouw ambities en kwaliteiten en krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende kanten van het domein mobiliteit. 

Interesse? 

Het 1e gesprek vindt plaats op donderdag 29 juni 2023 (ochtend). Het 2e sollicitatiegesprek is op donderdag 6 juli 2023 (middag) en het arbeidsvoorwaardengesprek op maandag 10 juli  2023 om 15.00 uur. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team. Een casus kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Karsten ten Heggeler - teamleider mobiliteit, beantwoordt graag jouw vragen via k.t.heggeler@overijssel.nl  of 06 12 25 72 85. 
Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Corine Westendorp - adviseur arbeidsmarkt & recruitment via c.westendorp@overijssel.nlof 06 29 68 43 95. Een berichtje sturen via sms of WhatsApp kan ook.  

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina. 

Solliciteren kan tot en met 21 juni 2023. 

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een werving & selectiebureau of andere intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. 

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.