Lijkt het jou een uitdaging om aan de slag te gaan met complexe wateropgaves binnen provincie Overijssel? In de functie van (jr) beleidsuitvoerder watermanagement ga jij echt impact maken op je omgeving. Want het is onze uitdaging om de leefomgeving, economie en natuur in de provincie gezond en aantrekkelijk te houden. Doe jij mee?

Ben je nieuwsgierig? Weet jij je snel in te werken op nieuwe onderwerpen of thema’s? En kun je snel aanhaken op de inhoud en planning van verschillende, voor jou onbekende, trajecten? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega’s voor de uitdagende opgaven op het gebied van water.

Jouw uitdaging

Je gaat samen met ervaren collega’s helpen bij de uitvoering van de opgaven voor water, vooral voor de Kaderrichtlijn Water. De werkzaamheden bestaan naast een (beleids) inhoudelijke bijdrage, ook uit het samenwerken met de diverse specialisten in het vakgebied en het zelfstandig coördineren van projecten binnen het vakgebied. Een uitdagende rol dus, waarin je zowel van achter je bureau, als bij de samenwerkingspartners zoals waterschappen, gemeentes en veiligheidregio’s aan de slag gaat.  De opgaves op het gebied van water raken veel andere beleidsvelden waardoor je werk divers, afwissend en uitdagend is. Zo bouw je dus in korte tijd een relevant netwerk op binnen en buiten de provincie. 

Jouw profiel

Je gaat werken in een uitdagende omgeving waarin je met veel collega’s uit diverse vakgebieden en instanties gaat samenwerken. Goede communicatieve vaardigheden zijn dus een must. Ook helpt het als je proactief en vol enthousiasme de uitdagingen aan gaat.  

Ook heb je:

  • hbo werk- en denk niveau;
  • een afgeronde relevante opleiding op het gebied van watermanagement, aquatische ecologie, geohydrologie of vergelijkbaar;
  • kennis van enkele aspecten van de Kaderrichtlijn Water (voor oppervlaktewater en/of grondwater).

Is dit aangevuld met enkele jaren werkervaring, bij voorkeur binnen een relevant werkveld, of heb je veel kennis van de Kaderrichtlijn Water, dan sluit dat helemaal goed aan.

Je bent in staat om te anticiperen en je kunt op een prettige manier collega's motiveren. Je bent een kei in plannen, kunt goed overzicht aanbrengen én houden, en je weet goed hoofd- en bijzaken te scheiden. Maar het allerbelangrijkste: jij wilt je inzetten voor een mooi en leefbaar Overijssel!

Wij bieden

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

  • een salaris van minimaal €3.099,66 en maximaal €4.370,42 (9) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar;
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
  • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor in eerste instantie 3 jaar. Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, die bij goed functioneren wordt verlengd voor de resterende periode;  
  • een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.  

 Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

 Jouw plek binnen de organisatie

Je komt terecht in het team Beleidsrealisatie. Ons werkgebied is uitdagend en geen dag hetzelfde. We zij onderdeel van de afdeling ruimte en bereikbaarheid. De afdeling is verantwoordelijk voor een duurzame ruimtelijke ontwikkeling van de steden en het landelijk gebied in Overijssel. Belangrijke thema’s zijn ruimte, klimaat, water, wonen, bereikbaarheid en openbaar vervoer. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen. 

Interesse?

Het 1e gesprek vindt plaats op 14 maart 2024 (middag). Het 2e sollicitatiegesprek is op 19 maart 2024 (middag) en het arbeidsvoorwaardengesprek op 25 maart 2024 (middag). Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team. Een casus kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Esther Eggink - teamleider, beantwoordt graag jouw vragen via 06 15 61 11 09 of ec.eggink@overijssel.nl.

Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Corine Westendorp - adviseur arbeidsmarkt & recruitment via 06 29 68 43 95 of c.westendorp@overijssel.nl. Een berichtje sturen via WhatsApp kan ook.

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina. 

Solliciteren kan tot en met 3 maart 2024.

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.