Als je een bijdrage wil te leveren aan complexe en grote maatschappelijke opgaven en graag wil werken in een dynamische omgeving waar inhoud en financiën sterk met elkaar verweven zijn, is dit jouw plek! We zoeken twee junior financieel adviseurs die zich de komende jaren willen ontwikkelen tot een brede financial binnen het publieke domein.

Jouw uitdaging

De focus van de rol als junior financieel adviseur ligt in eerste instantie bij de financiën van het gehele concern. Samen met zes collega's vorm je de spil van de planning & control-publicaties waarmee Gedeputeerde Staten verantwoording afleggen aan Provinciale Staten. Je draagt medeverantwoordelijkheid voor de coördinatie van het proces, de digitalisering en een juiste inhoud van de publicaties. Als contactpersoon richting de organisatie zorg je voor afstemming binnen de financiële teams en met de beleidsafdelingen. Samen met je collega’s draag je bij aan versterking van de interne financiële beheersing van de organisatie.

Als junior financieel adviseur werk je onder de vleugels van een seniore collega. In deze afwisselende en brede functie in het hart van de provinciale financiën, krijg je jouw eigen rol en taken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

 • de doorontwikkeling van de informatievoorziening met behulp van power BI en ons P&C systeem Pepperflow;
 • het coördinatorschap van een tussentijdse rapportages;
 • de rol van (vervangend) secretaris portefeuillehouderoverleg financiën;
 • de control op de personele formatie en inhuur;
 • het actualiseren, optimaliseren en uitlijnen van het debiteurenbeleid;
 • de analyse van de liquiditeitsprognose;
 • of de beoordeling van begrotingswijzigingen.

Wanneer je bij het team financien werkt, dan kloppen de cijfers. Dat vinden we vanzelfsprekend. Je maakt het verschil doordat je geïnteresseerd bent in het verhaal achter de cijfers en de verbinding tussen beiden weet te leggen.

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde wo opleiding op het gebied van bedrijfseconomie, bedrijfskunde, public control, accountancy of vergelijkbaar.

Maar daarmee ben je er niet: je wil in de komende jaren je talenten verder ontwikkelen. Je bent creatief, analytisch en je weet en durft jouw standpunten zowel mondeling als schriftelijk goed te verwoorden. Je hebt affiniteit met vraagstukken binnen het publieke domein en interesse in digitale informatiesystemen zoals PowerBI. Verder vind je het leuk om samen met je collega’s een goed resultaat neer te zetten: of dat nu een kloppende rapportage is of een tijdige oplevering van de jaarrekening.

Wij bieden

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Jouw plek binnen de organisatie

Als junior financieel adviseur ga je aan de slag binnen het team Financiën. Het team draagt zorg voor de tweedelijns & brede control aan de beleidsafdelingen en adviseert over provinciale financiële vraagstukken. Het team is een professionele, klantgerichte financiële dienstverlener binnen Provincie Overijssel. Ongeveer 20 medewerkers zoals Imke en Ruben, zorgen voor een gezonde, transparante en toekomstbestendige financiële huishouding. Proactief beweegt het team mee met de (veranderende) politieke actualiteit en maatschappelijke ontwikkelingen. De sfeer in het team is werkgericht en collegiaal; samen zetten we de schouders onder de uitdagende vraagstukken waar we aan werken. Daarbij zijn plezier en humor erg belangrijk!

Het team is bij uitstek een mooie plek om je te ontwikkelen. Naast professionele collega’s van wie je veel kunt leren, wordt gekeken naar jouw ambities en kwaliteiten en krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende kanten van de publieke control.

Interesse?

Het 1e gesprek vindt plaats op donderdag 20 april (middag). Het 2e sollicitatiegesprek is woensdag 26 april (ochtend) en het arbeidsvoorwaardengesprek op dinsdag 2 mei om 9.00 uur. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team. Een casus kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Jeanine Welmers - teamleider beantwoordt graag jouw vragen via ja.welmers@overijssel.nl.
Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Els Pekkeriet - adviseur arbeidsmarkt & recruitment via 06 11 23 75 32 of e.pekkeriet@overijssel.nl. Een berichtje sturen via sms of WhatsApp kan ook.

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Solliciteren kan tot en met 12 april 2023.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Meer weten over ons?

Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij de provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.