Ben jij een doorgewinterde juridische professional die op zoek is naar een uitdagende rol met maatschappelijke impact? Als juridisch adviseur bij de Provincie Overijssel werk je bijvoorbeeld aan de energietransitie, natuuropgaven, regionaal vervoer en waterveiligheid. 

Jouw uitdaging als juridisch adviseur

In deze rol ben jij niet alleen een juridisch adviseur; je bent een strateeg die mede vormgeeft aan provinciaal beleid en ziet oplossingen voor complexe vraagstukken. De functie vraagt brede juridische kennis waarbij je dikwijls nieuwe wegen moet onderzoeken. Je kunt jezelf daarbij scherpen aan de deskundigheid van jouw team Juridische Zaken. Je navigeert behendig door belangentegenstellingen en vertegenwoordigt de organisatie met tact en overtuiging.

Jouw profiel

Als juridisch adviseur breng je het volgende mee:

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding (doctoraal of master, bij voorkeur richting staats- en bestuursrecht).
 • Je hebt ruime werkervaring (-/+ minimaal 8 jaar) in een relevante functie.
 • Gelet op de huidige samenstelling van het team is het een pré als je kennis, ervaring of bijzondere interesse hebt met betrekking tot:
  • Samenwerking (publiek/publiek-privaat) en ondernemingsrecht;
  • grondzaken en gebiedsontwikkeling;
  • of infrastructuur.

Daarnaast blink je uit in effectief adviseren met een focus op mogelijkheden. Je oordeelsvorming is uitstekend en je hebt veel overtuigingskracht. Je bent goed in het opbouwen van relaties. Daarnaast onderscheid je je door sterk omgevingsbewustzijn en politieke sensitiviteit.

Wij bieden

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een dienstverband voor 28-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt jouw contract omgezet naar onbepaalde tijd; 
 • een salaris van minimaal 4.466,67 en maximaal € 6.323,27 (schaal 12), bij een 36-urige werkweek;
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% OV-vergoeding, 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid (PBDI) van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;        
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.  

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden

Jouw plek binnen de organisatie

Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de provincie. De circa 20 medewerkers geven juridisch advies en/of zijn verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften of aansprakelijkstellingen.

Je werkt samen met andere adviseurs zoals Lennart, Anne en Noah, de bezwaarjuristen Roos en Joanne of programmajurist Ronald. De sfeer in het team is werkgericht en collegiaal. Plezier en humor zijn belangrijk!

Het team maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering, een van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel. De afdeling Bedrijfsvoering telt ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over teams Financiën, HR, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. De collega’s in de afdeling zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Interesse?

Je hebt twee sollicitatiegesprekken op één dag en die vinden plaats op 21 maart 2024. Het arbeidsvoorwaardengesprek volgt op 28 maart 2024 in de middag. Alle gesprekken zijn in het Provinciehuis in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team. Voor aanvang van het eerste gesprek ontvang je een casus zodat je je goed kunt voorbereiden op het gesprek.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Gerben Knuttel, de teamleider Juridische Zaken,  beantwoordt graag jouw vragen. Dit kan via 06  10 79 49 42 of via g.knuttel@overijssel.nl.

Wil je meer weten over de werving- en selectieprocedure? Neem dan contact op met recruitment@overijssel.nl

Je kunt solliciteren tot en met 11 maart 2024. (maak gebruik van de sollicitatieknop op deze pagina).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.