Binnen het programma Ontwikkelopgave Natura 2000 werken wij aan natuurherstel. Door de natuurgebieden robuuster in te richten, kan het nadelig effect van stikstofuitstoot op natuur en biodiversiteit beter worden opgevangen. De uitvoering verloopt via een projectmatige aanpak per Natura 2000-gebied. En voor deze gebiedsprocessen zoeken wij een manager projectbeheersing die zorgt voor control en beheersing van de projecten, en zich wil vastbijten in de opgaven binnen het landelijk gebied.

Jouw uitdaging als manager projectbeheersing

In het programma Ontwikkelopgave Natura 2000 werken we aan het behouden en versterken van 24 beschermde natuurgebieden in Overijssel. Dit doen we in nauwe samenwerking met partners, zoals gemeenten, Staatsbosbeheer en LTO. Ook zijn veel omwonenden en ondernemers betrokken. In deze rol speel je een zeer belangrijke rol in enkele van onze projecten in Twente, zoals BergvennenAchter de Voort, Wierdense Veld, IJsseluiterwaarden en Lemselermaten.

Als manager projectbeheersing zorg je voor de juiste projectuitvoering binnen de gestelde afspraken voor tijd, kwaliteit en geld. Hierdoor kan het projectteam zorgvuldig afgewogen beslissingen nemen en kunnen projecten op tijd, volgens de afgesproken kwaliteit én binnen budget opgeleverd worden. Je stelt de ramingen op, houdt de financiële verantwoording bij en zorgt voor de beheersing van de risico’s in de uitvoering via actief risicomanagement. Daarnaast zorg jij voor informatievoorziening, structuur en duidelijkheid binnen het project en ben je sparringpartner voor de andere projectteamleden.
Het projectteam werkt via het integraal Projectmanagement-model (IPM). De projectleider stuurt collega’s aan die verantwoordelijk zijn voor contracten, techniek, uitvoering, omgeving en ondersteuning. Als projectbeheerser ben je de verbindende schakel tussen deze teamleden.

Wat deze functie van manager projectbeheersing interessant maakt:

 • Je draait mee in meerdere projectteams en draagt bij aan versterking van de projectbeheersing binnen het programma als geheel.
 • Je zorgt binnen complexe projecten voor een continue bewaking en beheersing van de aspecten tijd, geld, kwaliteit en informatie.
 • Je verzorgt projectevaluaties bij faseovergangen. Niet alleen voor de harde kant (resultaten), maar ook de zachte kant (houding en gedrag).

Jouw profiel

Naast een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, bedrijfseconomie of  natuurtechniek), beschik je over relevante werkervaring. We verwachten van jou het volgende:

 • Je staat stevig in je schoenen; je bent in staat je onafhankelijk op te stellen en tegengas te geven als de situatie daar om vraagt.
 • Je weet situaties goed te analyseren en proactief (samen) te handelen, ook binnen complexe projecten.
 • Jij bent een echte doener die integrale projectbeheersing bij complexe projecten kan opzetten, coördineren en aansturen. Je beschikt dan ook over ervaring binnen een IPM-team.
 • Omdat samenwerking en afstemming zo belangrijk is vinden we het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt.
 • Werken met MS Office (Excel, Access en MS Projects) is voor jou gesneden koek.

Wij bieden

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een salaris van minimaal €3.935,54 en maximaal €5.564,56 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring. Functioneer je nog niet op schaal 11 niveau, dan behoort inschaling in schaal 10 met ontwikkelafspraken naar schaal 11 ook tot de mogelijkheden;
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • een dienstverband van 32-36 uur per week. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden

Jouw plek binnen onze organisatie

Als manager projectbeheersing maak je deel uit van het team Projecten Uitvoering. In dat team zitten circa 30 projectleiders en –medewerkers die met collega’s uit andere afdelingen én met externe partners zorgen dat de Ontwikkelopgave Natura2000 wordt gerealiseerd. Je werkt nauw samen met de andere managers projectbeheersing zoals Belinda, financieel adviseur Eipie en projectleiders als Jan Pieter en René.

Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Natuur en Milieu, één van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid op de thema’s natuur, milieu en landbouw. We werken intensief samen met burgers, bedrijven, andere overheden en belangengroepen. Daarbij spelen we in op maatschappelijke initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities. 

Interesse?

Het sollicitatiegesprek vindt plaats op donderdag 12 oktober (middag). Het 2e sollicitatiegesprek is op maandag 16 oktober (middag) en het arbeidsvoorwaardengesprek op donderdag 26 oktober om 11.30 uur. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Floor Broshuis – teamleider, beantwoordt graag jouw vragen via fem.broshuis@overijssel.nl of 06 10 82 45 50. 
Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Els Pekkeriet – adviseur arbeidsmarkt & recruitment via e.pekkeriet@overijssel.nl of 06 11 23 75 32. Een berichtje sturen via WhatsApp kan ook.

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Solliciteren kan tot en met 26 september 2023.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.