Een bevlogen team aansturen en ontwikkelen dat zich met grote infrastructurele projecten bezighoudt, iets voor jou?

Jouw uitdaging als teamleider 

Als teamleider ben jij een verbindende en inspirerende leidinggevende die de medewerkers ondersteunt, coacht, prikkelt en helpt te ontwikkelen. In jouw team zitten de basisfuncties om infrastructurele projecten tot uitvoering te brengen. De mensen in jouw team zijn bevlogen medewerkers die van kop tot staart zorgen voor toffe projecten als Zwartewaterbrug, knooppunt Raalte, maar ook voor het onderhoud van vaarwegen en kunstwerken zoals de Beukerssluis.

Het is belangrijk dat jij talenten van de medewerkers weet te benutten waardoor de ze op de juiste plek terecht komen en effectieve projectteams ontstaan. Met de programmamanagers spar en stem je af over de inzet van de medewerkers. Je werkt nauw samen met de teamleider Project Advies die ook medewerkers levert voor de projectteams. Jij durft op te komen voor de belangen van jouw team en dus zoeken wij iemand die stevig in de schoenen staat. Vanzelfsprekend houd je de integraliteit en het resultaat in het oog en stimuleer je jouw team in het nemen van verantwoordelijkheid en bewustzijn op het gebied van veiligheid en gezondheid. Kennisontwikkeling, kennisdeling en verdere professionalisering van projectmatig werken hebben je continue aandacht. En vanuit professionaliteit en eigenaarschap stimuleer jij de medewerkers hun werk elke dag een beetje beter te maken.

Als teamleider maak je onderdeel uit van het MT. Vanuit die rol geef je mede sturing aan de afdeling en ben je medeverantwoordelijk voor de strategische doelstellingen. Je signaleert trends en ontwikkelingen en kunt de impact daarvan op waarde schatten. Je zorgt voor verbinding tussen de verschillende disciplines binnen de eenheid, maar ook naar andere afdelingen en externe stakeholders.

Jouw plek binnen de organisatie

Je staat als teamleider Project Sturing aan het roer van een team van zo’n 50 bevlogen collega’s die trots zijn op hun werk. Het team bestaat o.a. uit projectleiders zoals Bas, Marjanne, Johan en Laura, medewerkers technisch beheer, waaronder Bernd en toezichthouders als Jasper. Allemaal (civiel) technisch opgeleide mannen en vrouwen die veel inhoudelijke expertise in huis hebben. Zij worden bij hun werkzaamheden ondersteunt door projectondersteuners als Elvira en Boyke.

Het team Project Sturing maakt onderdeel uit van de afdeling Wegen en Kanalen, één van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel. De afdeling draagt bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Er wordt gezorgd voor een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de uitvoering van bodem- en asbestsaneringen, en voor groot onderhoud en nieuwe investeringen in de infrastructuur. Dat laatste gebeurt projectmatig. Onze projectenportefeuille heeft een waarde van 45 miljoen euro. Bekijk ook de video over werken bij de afdeling Wegen en Kanalen.  

Wat het werken bij de afdeling Wegen en Kanalen nu zo leuk maakt? We vroegen het collega Louis, die recentelijk is overgestapt vanuit de gemeente: "De provincie is geen 'ivoren toren'. Het werken bij de provincie of een gemeente lijkt op elkaar. We werken voor dezelfde inwoners met dezelfde afstand tot die inwoners, alleen op een grotere en complexere schaal." 

Jouw profiel 

Voor deze uitdagende functie vragen wij een betrokken en mensgerichte persoonlijkheid die resultaatgericht te werk gaat. Je weet teamgevoel te creëren, bent proactief, bevlogen en ambitieus. Je hebt oog voor talenten van medewerkers en durft die te benutten. Hierdoor weet je eigenaarschap te creëren. Je staat voor openheid, weet medewerkers aan te spreken op hun gedrag en prikkelt hen in kwaliteitsverbetering. Ook spreek je mensen aan als zaken minder goed verlopen. Je draait hierbij niet om de hete brij heen. Op deze manier zorg je samen voor een uniforme werkwijze.

  • We vinden hbo+ werk- en denkniveau belangrijk en vragen we enkele jaren ervaring als generieke leidinggevende.
  • Daarnaast heb je bij voorkeur een civiel technische of infrastructurele achtergrond. Voor deze rol van teamleider vinden we het namelijk belangrijk dat je inhoudelijk kunt sparren met de projectleiding en programmamanagers.
  • Je hoeft niet binnen de overheid te hebben gewerkt, maar kennis en begrip van de politiek-bestuurlijke omgeving is een duidelijke pré.
  • Onze infrastructurele taken voeren wij uit binnen de kaders van ISO55001 - Assetmanagement. Van jou wordt verwacht dat jij bijdraagt aan het gebruik en verdere ontwikkeling van ons Assetmanagementsysteem. De kwaliteiten die we in het kader van ons assetmanagement van je verwachten zijn oordeelsvorming, oog voor kosten/baten en conceptueel denken.
  • Je hebt een brede kijk op doelstellingen en je kunt uitstekend je eigen visie of de belangen van onze afdeling uitdragen. Je hebt een helicopterview, maar bent ook goed in staat om in te zoomen en inhoudelijk met collega’s te zorgen voor verbinding van organisatie- of afdelingsdoelstellingen naar concrete toepassingen binnen het werkveld van je team.

Wij bieden 

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

  • een salaris van maximaal €8.388,39 (schaal 13) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring. Dit bedrag is inclusief een Individueel Keuze Budget van 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen; 
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen; 
  • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren; 
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.   

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden

Interesse?

Heb je inhoudelijke vragen of wil je gewoon eens van gedachten wisselen over deze vacature? Karin te Molder - teamleider Project Advies beantwoordt graag jouw vragen via 06 31 10 00 61 of kh.te.molder@overijssel.nl.
Wil je meer weten over de wervings- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Els Pekkeriet - adviseur arbeidsmarkt & recruitment via 06 11 23 75 32 of e.pekkeriet@overijssel.nl. Een berichtje sturen via sms of WhatsApp kan ook.

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Voor deze vacature is geen strikte sluitingstermijn. Heb je gesolliciteerd, dan ontvang je binnen drie werkdagen een reactie van ons. We informeren je dan over het vervolg van de procedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het is om te werken bij provincie Overijssel? Lees meer over onze organisatie en afdelingen, of over onze arbeidsvoorwaarden.